Bygningstaksering skal gøres mere bæredygtig ved hjælp af video

Når forsikringsselskabernes bygningstaksatorer skal ud at opgøre skader, foregår det oftest med fysiske besøg hos kunden. Her bliver mange timer brugt i bilen, og store mængder CO2 bliver udledt på landevejene pga. de lange afstande mellem skaderne. Denne kultur vil Danmarks største eksterne skadebehandler, Sedgwick Leif Hansen, nu gøre op med ved at stille videotaksering til rådighed for alle deres kunder i forsikringsselskaberne. Det betyder CO2 besparelser, som kan måles med det samme, og som forsikringsselskaberne kan føre direkte ind i deres CO2 regnskab.


 

Bæredygtighed er en nødvendighed

Lone Ryberg, Kommerciel Direktør, Property i Sedgwick Leif Hansen forklarer grunden til deres øgede fokus på videotaksering. ”Alle forsikringsselskaber har mål for bæredygtighed i dag, og vi skal alle løfte, hvor vi kan. At stille videotaksering til rådighed for alle vores kunder er et af de steder, hvor vi kan bidrage. Mange mindre forsikringsselskaber har få bygningstaksatorer, der skal dække hele landet, så der bliver virkelig kørt mange kilometer. CO2 besparelsen har en øjeblikkelig effekt, som er målbar, og som forsikringsselskaberne kan føre direkte ind i deres CO2-regnskab”. Sedgwick Leif Hansens mål er, at mindst halvdelen af alle besigtigelsesopgaver løses med video inden for de næste to år.

En gamechanger i branchen

Sedgwick Leif Hansens erfaring med videotaksering taler sit tydelige sprog:

”Der er ingen tvivl om at dette bliver en gamechanger i branchen.” siger Lone og fortsætter: ”På mange områder er forsikringsbranchen meget traditionel, og vi oplevede også en del skepsis i starten. Vores bygningstaksatorer er grundige og kvalitetsbevidste, og i starten var de i tvivl, om de kunne levere den samme kvalitet og personlige service til kunderne. Det er vi heldigvis lykkes med. Samtidig letter det i høj grad deres arbejde, og der er en tilfredshed for dem i at kunne rykke hurtigt på sager, hvor man skal hjælpe kunder i dyb krise fx efter en alvorlig vandskade eller en brand”.

Ifølge Sedgwick Leif Hansen er kunderne også glade for den fleksibilitet det giver, at bygningstakseringen kan passes ind i hverdagens øvrige aktiviteter.

Henrik Hylleberg, bygningstaksator hos Sedgwick Leif Hansen A/S er glad for at kunne slippe for mange kørte kilometer i bilen.

Henrik Hylleberg, bygningstaksator hos Sedgwick Leif Hansen A/S er glad for at kunne slippe for mange kørte kilometer i bilen.

Førende værktøj inden for videobesigtigelse

Sedgwick Leif Hansen har teamet op med SightCall, som bruges af nogle af de førende forsikringsselskaber i hele verden. Systemet indeholder en række hjælpeværktøjer, som taksatoren skal bruge i sin dokumentation, samtidig med at det sikrer korrekt forsikringssted via geodata koordinator. Det sparede antal kørte kilometer registreres også automatisk i systemet.

Ikke alle skader kan klares med video

Selvom en del af skaderne klares via video, er der stadig skader, hvor videotakseringen ikke rækker. Henrik Hylleberg, bygningstaksator i Sedgwick Leif Hansen, forklarer: ”På større skader er det stadig vigtigt, at vi er fysisk til stede, når vi takserer for at forstå det fulde omfang af skaden. I disse tilfælde klarer jeg ofte opfølgningen på video, så jeg nøjes med at besøge kunden en enkelt gang i stedet for 2-3 fysiske besøg som tidligere.”